07 Sep Una mica d’història del Lolin Cafè
La idea del Lolin va començar a gestar-se dos anys abans del seu naixement, mentre una de les seves sòcies ja estava entre fogons i l’altra començava a formar-se més enllà d’una barra.
«L’acollida del veïnat va ser la clau, ens vam entendre des del primer dia i l’afecte va ser mutu».
Una mica d’història
El Lolin va néixer d’una crisi, d’un moment d’ensurt i oportunitat: un acomiadament. «Per mi era important que la seva primera emprenedoria tingués el seu nom, així que li vaig preguntar si a més de Lola, algú l’havia anomenat d’alguna altra manera, i va recordar que una senyora gran, quan la veia, li deia «Hola, Lolin!»… i em va encantar». «Immediatament, vaig confirmar que el nom estava lliure a les xarxes socials i els vaig registrar tots».
Arribar fins al carrer Sant Pau
Tenint clares les capacitats individuals i després de mirar traspassos, Badalona va ser l’aposta: en un local anterior amb poca fortuna i en un carrer gens comercial. «Molts no ens donaven ni sis mesos de vida».
«Vaig fer un estudi de mercat de la zona, partint de l’experiència d’haver treballat anteriorment en el centre de Badalona, i junt amb la Lola vam començar a crear la carta, unint experiències i logística de sala i cuina»
La confiança
«Durant els primers mesos la facturació depèn de la gent que et coneix, però sempre has d’estar a l’altura de les expectatives del barri, de la demanda i, a més a més, mantenir la idea de negoci sense que perdre el nord. Això només s’aconsegueix confiant en una mateixa i «escoltant el carrer».