07 Sep Un nou argot arriba a la ciutat
Situat al cor de Badalona, Lunfardo és la primera «bocatería» gourmet de la ciutat. El Santiago i la Patricia són els socis i l’ànima d’aquest negoci familiar on fusionen qualitat, identitat i tradició.
El lunfardo és un argot que va néixer de la barreja d’idiomes, de la necessitat de comunicació i dels corrents migratoris que existien a finals del segle passat a l’Argentina. Moltes paraules d’aquest argot són d’origen italià i es barregen amb altres dialectes populars que hi havia en aquells moments a Buenos Aires. La nova «bocatería» que tenim a Badalona parteix d’aquesta idea, de la fusió de tradicions, des d’on ofereixen una original i saborosa carta d’entrepans elaborats amb els millors ingredients.
Els socis de Lunfardo
El Santiago, soci i cuiner de Lunfardo, feia anys que somiava tenir el seu propi espai gastronòmic, però no va ser fins al gener de 2024 que va engegar aquest projecte. La Patrícia, l’altra sòcia del negoci, és l’encarregada de la logística i la comunicació, fa que tot funcioni a la perfecció, gràcies a ella podem descobrir el seu dia a dia a Instagram i conèixer molts detalls interessants del projecte.
Entrepans i producte de qualitat
Tots els entrepans tenen un nom que correspon a una paraula de l’argot lunfardo: bacán, bardo, groso, candombe, pibe i molts més. La identitat pròpia està present en cada una de les propostes tant fredes com calentes, també en les opcions veggies i en els dolços de les postres. Les combinacions de la carta són excel·lents i els ingredients que utilitzen són d’alta qualitat: vedella cuinada a baixa temperatura, mozzarella, pernil de parma, tomàquets secs en oliva, salsa de trufa, escames de parmesà, o l’esponjós pa de foccaccia amb crosta cruixent, el segell de la marca Lunfardo.