‘Menjar al pas’, qualitat i cuina casolana

Al carrer de Mar, poc abans d’arribar a la platja, et trobaràs amb Lunfardo, un local gastronòmic que fusiona la cuina argentina amb la italiana. La seva especialitat són els entrepans de pa de focaccia fets a partir de receptes tradicionals argentines, com el seu consagrat entrepà «El Pibe», elaborat amb carn de vedella al forn, formatge de provolone fos i salsa chimichurri. Lunfardo és un conjunt de referències ravaleres del tango, la gastronomia argentina, l’herència de migracions italianes i l’actualitat gastronòmica del street food, o com els agrada denominar a ells: ‘menjar al pas’.

Família i amor per Badalona
És un projecte familiar, els seus creadors el Santiago i la Patricia, són parella i socis. Van arribar de l’Argentina fa més de vuit anys i aquí, a Badalona, van néixer les seves dues filles. Per a ells, Lunfardo és com un tercer fill i l’aposta per continuar vivint a la ciutat i gaudint dels veïns i amics que tant els han recolzat en el seu projecte gastronòmic.

Un somni fet realitat
El somni del Santiago sempre ha estat tenir el seu propi local gastronòmic. Quan va arribar a Badalona va ser xef en diversos restaurants reconeguts de la ciutat. Gràcies a l’experiència i els coneixements que va adquirir, va començar a fer realitat totes les seves idees. L’assessorament del IMPO Badalona va ser clau per aconseguir un microcrèdit, a partir d’aquí aquell somni que tantes vegades els havia semblat llunyà començava a fer-se realitat.

Un tracte de proximitat
El tret diferencial del Santiago i la Patricia és la proximitat amb què reben els seus clients. Els agrada que tothom se senti com a casa, volen que els seus clients mengin bé en una atmosfera amable i relaxada. D’una manera senzilla i còmode, intenten donar el millor d’ells mateixos i són sincers amb tot el que ofereixen.

L’especialitat de la casa i novetats
La seva especialitat són els entrepans de pa de focaccia, que és artesanal d’obrador. Cal destacar la generositat, en mida i quantitat, de totes les seves elaboracions. A Lunfardo és impossible quedar-se amb gana. Els darrers mesos han incorporat a la carta les patates casolanes al forn, soles o combinades, i aviat oferiran milaneses amb ració de patates per endur. També tenen postres casolanes, una atractiva selecció de cerveses italianes, aperitius com l’Aperol Spritz i vins italians orgànics.

Tradició i família
Són el bon menjar fet casa, amistat, bones converses i qualitat. Són posar en valor les herències de costums que han nascut dels moviments migratoris.

text patricia hernándezfotografia Martina Villareal